3 D bryn – microbladning

Läppar

BB Glow/ BB Skin

Blade & shade (Fusion)

Eyeliner & fransförstärkning

Microneedling/ Derma Pen

Ombré/ powder

Info PMU

FAQ

Problem – Hur vi arbetat tidigare

När Sofi gick sin utbildning 2016 för ett välkänt företag i Stockholm lärde hon sig att använda bedövningssalva som skulle ligga på ca 20 minuter innan behandling. På detta sätt arbetade även vår första pigmentist. Bedövningssalvan skapade flera problem gällande brynens utseende över tid. Vi tycker det är viktigt att säga att vi på fabriken är väl medvetna om att de bryn som gjordes mellan år 2016 fram till maj 2017 inte alltid blev det resultat vi önskat. Och inga ursäkter – men det var på detta sätt vi lärde oss och på många håll är det fortfarande ett sätt att arbeta på. Vi säger inte att det är rätt eller fel – men vi använder inte bedövningssalva längre eftersom det ställt till problem för oss och våra kunder. 

Utvecklingen går framåt och vi med den – från och med oktober 2017 har vi ny teknik (PhiBrows) som vi arbetar med – som efter läkning ger fina tunna strån precis som det skall vara. Om du tillhör de personer som inte är nöjd med dina bryn gjorda hos oss och du inte gjort om dem på annan salong är varmt välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig gärna med gratis laserbehandling och du betalar ett återbesökspris för nya fina bryn. 

Så hur var det då med denna bedövning? Med tanke på att bedövningssalvan låg i ca 20 minuter sög huden ofta upp salvan (annars hade inte bedövningen verkat) och därmed mättades huden ytligt så att pigmentet (färgen) sedan hade svårt att fästa. Risken när huden inte vill ta upp pigmentet var att man gick aningens djupare för att få huden att ta åt sig färgen och fästa ordentligt. När man går djupare i huden blir resultatet att snitten expanderar, vilket får till följd att brynet inte har hårliknande strån utan liknar mer ett tatuerat helt ifyllt bryn. Dessutom är risken stor att färgen, när den finns djupare i huden (nu pratar vi om tiondels millimetrar) ändrar färg och blir gråbrunt, rött eller blålila. Detta har hänt oss på fabriken med den gamla teknik som vi använde – att det flöt i hop och pigmenten ändrades över tid. Dessutom har vi fått kännedom att de pigment vi tidigare använt, som vi köpt av företag i Sverige importerats från Kina och att dessa troligen innehållit spår av metaller som gör det svårt att få dem att blekna utan att ge en röd eller gråbrun färg. Just dessa pigment är också svåra att lasra bort.

En annan skillnad från förut jämte idag är hur brynen målas upp. Förut gjordes det förhand och vår förra pigmentist gjorde det med bravur. I dag använder vi oss av mätinstrument i mobil samt en ”mätsticka” som utgår från det gyllene snittet 1,618 för att få rätt proportioner och utseende på dina bryn så att det passar just ditt ansikte. Därför blir inte alla bryn likadana i form och tjocklek. Tänk på att dina bryn är som syskon – lika men inte identiska trots att vi använder mätinstrument. Det beror på att din högra och vänstra sida i ansiktet inte är identiska.

Generellt – Hur går en PMU behandling till?

När du bestämt dig för att komma till oss kommer vi ge dig mycket information både muntligt och skriftligt allt för att du skall känna dig trygg med att vi har den kunskap och erfarenhet som vi utlovar. Men också för att du skall veta hur behandlingen kommer genomföras och hur du på bästa sätt skall sköta om dina nya bryn, läppar eller eyeliner.

Då vi arbetar i ett kliniskt rum vill vi inte att någon annan än behandlare och kund vistas där under behandlingen. Vi önskar att man kommer själv på sin utsatta tid då detta är en behandling som kräver mycket koncentration. Tack för att du respekterar vårt yrkesutövande!

Efter behandlingen kommer du få noggranna instruktioner om hur du skall sköta dina nya bryn, läppar eller eyeliner. Sköter du dem perfekt kommer du inte få någon skorpbildning och vi rekommenderar EPI som eftervårdande salva som finns i salongen. Tänk på att det är du som ansvarar för att ditt inkluderade återbesök blir bokat. Ett tips är att boka det inkluderade återbesöket redan när du är på plats (gäller inte eyeliner) för att säkra din plats. Vi är ofta fullbokade och finns inga tider att tillgå under de 6 veckor som återbesöket skall göras får du betala ditt återbesök efter aktuell prislista.

Eyeliner/ läppar – Hur går en behandling till?

Text kommer inom kort.

Bryn – Hur går en behandling till?

Sandra ritar upp dina bryns form utifrån hur dina ögon är placerade i förhållande till varandra, hur din benstruktur i ansiktet ser ut och var muskulaturen i ansiktet sitter med hjälp av en avancerad Phibrows app som utgår från det gyllene snittet. Allt för att brynen verkligen passar dig och blir jämna (likna varandra). Du kommer endast kunna göra mindre ändringar gällande formen  eftersom Sandra endast skapar naturligt formade bryn som skall passa var enskild kund.

När mallen för de nya brynen är på plats börjar Sandra:

För microbladade 3D bryn eller Blade & shade: rista i huden med ett nålblad som kan innehålla upp till 18 små nålar. Första omgångens arbete görs helt utan bedövning, det kan verka skrämmande men brukar gå mycket bra. Det finns de kunder som tycker att det gör ont medan andra inte känner av något. Det ristas mycket ytligt i huden och Sandra följer den naturliga växtriktningen av brynhåren (vilket kan vara olika på de båda brynen) och en individanpassad färg tillförs. Efter första omgångens arbete kommer du få en snabbverkande bedövning och mer färg kommer läggas. När arbetet är klart kommer du få ligga i ca 10 minuter med färg på brynen för tt pigmentet skall dra in i huden ordentligt.

För ombré eller puder: används maskinen och nålen suger upp små mängder pigment som gnuggas in i huden. Efter första omgången är gjord på brynen kan du få lite lätt bedövning om du känner att du behöver.

De första dagarna kan brynen upplevas som skarpa, mörka och tjocka, men efter en vecka är de både mjukare i formen, jämnare och har mildare färg. Efter en vecka har de läkt på ytan, under förutsättning att du sköter dem noga efter de rekommendationer du fått. På fyra veckor har de läkt helt och det är först då du kan komma på återbesök som ingår i priset. Ett gratis återbesök ingår inom sex veckor. Skulle du efter ditt återbesök vilja göra ytterligare justeringar sätts priset efter aktuell prislista. Hållbarheten är individuell beroende på hudtyp och hur brynen sköts under läkningsprocessen, men vanligen 1,5 – 3 år. Upp till två år har du ett reducerat pris på återbesök om du vill förbättra din färg eller form.

Bryn – 3D, 6D, micorbladning skillnader?

Att tatuera bryn är inget nytt – från start gjordes heltäckande tatueringar men med åter har tekniken förfinats och nu kan du välja på en rad olika alternativ beroende på hur du vill att brynen skall se ut. När det kommer till PMU bryn har du säkert hör olika namn och begrepp som exempelvis microbladning, pigmentering, bryntatuering, 3D , 6D och taffy. Och vi säger…. kärt barn har många namn. Vi reder ut begreppen.

Ordet microbladning är ett namn för – ett sätt som man arbetar med brynen. Man kan göra brynen för hand, sk handmetoden med hjälp av en penna som har ett mycket fint nålblad fäst i ena änden. Med microbladning syftar man i första hand på att man med handmetod formar bryn med hjälp av penna och nålblad genom att rista i huden för att sedan låta pigment dra in i snitten. Man kan också göra brynen med maskin (vi gör Blade & shade, omb´re och puder med maskin) men då brukar inte kallas micorblading.

Pigmentering innebär att man lägger färg (pigment) i det översta hudlagret som färgar de snitt som gjorts med handmetoden. Använder man maskin sugs färg upp i nålen och man behöver därför inte lägga i mer färg efteråt.

Bryntatuering säger sig själv vad det är, men vi tycker ordet tatuering är missvisande då den PMU vi gör inte går så djupt som en tatuering utan bleknar lättare över tid.

3D är inte en metod utan ett resultat – det skall efterlikna de hårstrån som ev redan finns på ditt naturliga bryn, allt för att stråna skall smälta in och se ut som riktiga hårstrån. 3D – D för dimensioner (här menat som exempelvis 3D effekt på film, då bilden ”poppar” ut, precis sådan effekt vill man att stråna skall få) för att se ut som riktiga strån. Att det sedan finns 6 D bryn är enligt oss bara ett annat namn för samma typ av resultat. Vi hävdar att de stora aktörerna som utbildar i Sverige enbart utbildar i 3 D och det är något som vi står fast vid. När vi refererar till de största utbildarna i Sverige är det, utan inbördes storleksordning -Perfect beatuy Sverige, Nordic brows, Edlund & Gedin PMU Academy, Plaza di Laura, Everlasting Brows, PhiBrows, Victoria Grepo Akademin och BC Academy vi syftar på. 

Skillnaderna mellan 3D och 6D har bland annat förklarats som att man lägger stråna annorlunda. Vi anser att det finns lika många tekniker att lägga dessa strån på som det finns utövare. Alla behandlare har sin stil. Naturligt finns det generellt fyra olika sätt ett bryn växer på och man följer de naturliga stråna och hur de växer för varje individuell kund. Skillnader uppstår per automatik. Det sägs också att nålarna är annorlunda. På marknaden finns det många olika typer av nålblad med 9 – 36 stycken små små nålar som bildar ett blad – allt handlar om vilket nålblad behandlaren gillar att arbeta med. Vi håller fast vid att 3D och 6D är samma sak och att 3D är ett RESULTAT inte en metod. Tanken är att få en 3D effekt på dina nya bryn så det ser ut som att det är flera egna hårstrån.

Taffy är också ett populärt namn, men det är ingen metod, teknik eller resultat utan ett namn på ett företag som utbildar och säljer produkter. Så Taffybryn använder Taffyprodukter, precis som vi använder oss av Phibrows som är ett annat märke med pigment och utbildning.

3D bryn

Bryn – Strå, ombré, puder skillander?

Strå/ ombré och puder har alla gemensamt att det är namn på olika tekniker/ metoder att arbeta på – med olika slutresultat.

Stråteknik

Denna metod ger det mest naturliga utseendet. Vi arbetar med handmetoden vilket innebär att ett mycket fint nålblad med upp till 18 tunna nålar ristar i huden. Små streck görs i det naturliga brynets växtriktning (det finns generellt fyra olika naturliga växtriktningar). Detta ger ett naturligt osminkat resultat. Passar bäst för dig som vill ha fler egna strån för att fylla ut ditt naturliga bryn, så det ser fylligare ut. Stråtekniken kan även göras med maskin.

Blade & shade

Är ett kombinationsbryn där man använder microbladning stråteknik samt skuggar brynet från ungefär mitten och utåt. Man kan även lägga skugga på andra sätt, allt beroende på var man anser att det behöver se fylligare ut.

Ombré

Ombrébryn kan göras både manuellt och med maskin, vi arbetar med maskin. Ombré ger ett sminkat utseende, som när du fyller i ditt bryn med brynpenna. Brynet skuggas som en hel tatuering med en ljusare färg eller strån framtill (combination på bilden). Denna metod liknar i mångt och mycket puderbrynet.

Puderbryn (powder)

Tatuering av ett helt bryn som ger ett sminkat resultat, likt en heltäckande brynpenna. Här används samma färg till hela brynet, men intensiteten på det fyllda brynet är lite “lättare” mer transparent. Det är vanligast att göra puder med hjälp av maskin. Puderbryn kan vara heltäckande även mot näsan där ombrébrynet blir ljusare.Givetvis kan man kombinera dessa olika typer av metoder i all oändlighet, med mycket fina resultat. 

BB Glow
Microneedling
PMU – Skötsel

Bryn: Du kommer troligen uppleva dina bryn som mörka och ojämna de första dagarna efter behandling och det beror i första hand på att det kan förekomma svullnad runt dina bryn. När det lägger sig blir brynen mer jämna och mycket av färgen kommer försvinna, redan de första dagarna.

Det är mycket viktigt att sköta dina bryn efter de rekommendationer som du får av oss och sköter du dem som du skall kommer du inte få några skorpor eller problem. Tänk på att det tar upp till minst 4 veckor innan dina bryn är helt läkta, så inget smink får användas – även om färgen försvinner.

Läppar: Så mycket som 30 – 40 % av färgen kommer att försvinna och det är mycket viktigt att endast dricka med sugrör som inte på något sätt nuddar dina läppar. All typ av vätska är förödande. Även när du äter måste du tänka dig för de närmaste dagarna så att ingen mat kommer i kontakt med dina läppar.

Eyeliner: Det är inte lika vanligt att du behöver göra ett återbesök för din eyeliner. Om det inte släppt färg efter fyra veckor rekommenderar vi inte att du kontaktar oss för ett återbesök. Det är bara onödigt att göra om behandlingen och skapa stress för huden i området nära ögat.

Illustrerad bild hur du troligen kommer uppleva att dina bryn, läppar och eyeliner kommer upplevas.

Dag 1: Bryn/ läppar/ ögon är lite för stora och lite för mörka.

Dag 2 – 3: Färgen kan upplevas för mörk och brynen kan vara ojämna och för breda – detta kan bero på att det fortfarande är svullet.

Dag 3 – 7: Skorpor bildas och faller av. Du får inte ta på, klia eller sova på dina skorpor, då lossnar färgen helt. Skorporna skall falla av naturligt.

Dag 8 -14: Färgen kan börja försvinna.

Dag21 – 28: Färgen kommer tillbaka och det börjar se bra ut.

Dag 30 – 45: Nu börjar mina bryn/ läppar/ ögon se perfekta ut.

PMU – Resultat

De flesta av de bilder som finns på PMU bryn (microbladning, 3D, 6D you namne it…) är bryn som är nygjorda. Med fina snitt ser det helt perfekta ut, men hur blir det när det läkt? Om du tänker efter lite – hur många bilder ser du i flödena på Insta och Facebook som läkt? Vi har börjat samla på oss bilder på bryn som läkt för att vi vill visa hur resultatet blir – för det är det du skall leva med inte ett nygjort bryn.

Du kan inte se på ett nygjort bryn med sina tunna fina snitt hur djupa snitten är. Om de gått för djupt kommer brynets snitt expandera och bilda ett helt ifyllt bryn. Det är viktigt att veta att – när brynen läkt kommer snitten expandera lite och det ser annorlunda ut jämte ett nygjort. 

Läkta bryn efter återbesöket. Fler bilder finns på vår Instagram och FB sida @fransfabriken

Bryn ej gjord hos oss, men vars snitt gått för djupt och flutit samman till ett heltäckande bryn.

Fransfabrikens PMU Visioner

Vi hoppas kunna jobba mer med de bryn som inte blivit bra – dels med dem vi själva skapat tidigare (år 2016 – maj 2017) men även andras bryn som inte blivit bra med hjälp av vår laser Q Terra 10. Vi erbjuder de som varit hos oss mellan år 2016 – maj 2017 och önskar nya fina bryn kommer vi bjuda på laserbehandlig när du gör ett återbesök hos oss (inom två år) eller ett nytt set (om det gått över två år). Kontakta oss om du känner att du vill att vi hjälper dig med dina bryn vare sig de är gjorda hos oss eller någon annan.

Till sist…. Vi arbetar och gläder oss speciellt över de kunder som väljer att komma till oss med sina rekvisitioner från Landstinget för att få hjälp med sina bryn. Dessutom började vi år 2016 att ger gratis bort bryn till sex personer om året som kanske blivit av med sina bryn under sin cancerbehandling. Vi väljer ut personer löpande och vill du ansöka eller vet någon som skulle behöva ett par nya bryn skriv ett mail till oss på info@fransfabriken.se med en kort motivering, så kanske det blir du eller en vän som får ett par nya bryn. Detta görs till minne av Gun-Britt som gick bort för tre år sedan i leukemi.

Maila oss!

Hej, skicka gärna ett meddelande till oss med namn och telefonnummer så hör vi av oss. M v h Sofi, Sandra och Marina