Det tar TID  att få FANTASTISKA resultat – men tro oss det är värt all väntan!

Vi presenterar stolt vår laser Q Terra 10 för tatueringsborttagning, pigment- och acnereducering samt Hollywoodbehandlingar. Längre ner på sidan kan du läsa mer om var enskild behandling och glöm inte att läsa våra FAQ frågor för att försäkra dig att laser passar dig.

Följ oss gärna på FB och Instagram @fransfabriken där vi visar filmer och före och efter resultat.

Tatueringsborttagning

Hollywoodbehandling

Acne

Före och efter bilder

Pigmentfläckar

Prislista laser

FAQ

Acne
Hollywoodbehandling
Behandlingar vi inte utför

Vi lasrar inte personer som är under 18 år och behandlar inte områden som läppar/ eyeliner, tatueringar som blivit vita över tid, om du har hudåkomma eller på annat sätt skadad eller känslig hud i det område som skall behandlas. Det måste vara minst 2, 5 cm från ögat för att vi skall kunna behandla området med laser och vi behandlar inte heller gravida eller ammande kunder.

Har du tidigare haft problem med den tatuering som du önskar ta bort vill vi att du kontaktar oss för en gratis konsultation så vi får diskutera vilka problem du haft innan vi bokar in behandlingar.

När det kommer till sjukdomar och mediciner måste vi veta i förväg vad för typ av medicinering du har. Om du har blödarsjuka (då går det ej) eller har vissa typer av immunsjukdomar behöver du kontakta oss innan och vi behandlar inte personer som är under cellgiftsbehandling. Under behandlingsdagen får du inte vara sjuk, ha feber eller att din kropp på annat sätt är i fysisk obalans (läs under Företagspolicy om du blir sjuk vad för regler som gäller för om- och avbokning). Det är ditt ansvar att berätta för oss vilka mediciner du tar innan behandling. Mediciner som gör dig mycket ljuskänslig eller om du äter någon typ av blodförtunnande medicin kan du inte genomgå denna typ av laserbehandling. Det är också bra för oss att veta om röker – då det går bra att göra behandlingen, men vi kommer gå försiktigare fram då rökare ofta har sämre blodcirkulation.

Har du ärrvävnadsproblematik, då du får fula upphöjda ärr efter läkning sk keliodärrbildning kan du inte genomgå behandlingen. Tala också om för oss om du är ljuskänslig.

Vi vill även informera om att pigmentfläckar behandlar vi inte för hudtyp 4 – 6 enligt bild nedan. Det är också bra att veta att tillhör du hudgrupp 5 – 6 så kommer vi endast kunna arbeta med din tatuering tills bläcket får samma färg som ditt pigment. Skulle vi fortsätta behandla kommer din tatuering kommer vi också gradvis förstöra ditt eget pigment och det är inget vi vill göra.

Har du frågor kring om du kan eller inte kommer kunna genomgå en laserbehandling kontakta oss på 0739 86 48 66

Hur många behandlingar behövs?

Det finns olika faktorer som påverkar hur många gånger du behöver genomföra behandlingar. Vi på fabriken erbjuder fasta priser och då behöver du inte fundera över hur många gånger eller hur dyrt det blir eftersom vi ger dig det antal behandlingar som behövs tills dess att vi inte märker resultat från en behandling till nästa.

Att betala för en behandling åt gången är för dig som vill göra en cover up och behöver ett par gånger tills du mer fritt kan välja motiv och inte behöver göra den mörk i färgen. Hur många behandlingar som behövs är upp till dig. När du är nöjd är du färdigbehandlad. Vanligen kan det röra sig om mellan 1 – 5 behandlingar, helt beroende på vad för motiv som skall täcka den gamla. Du kan inte göra din nya tatuering förrän tidigast tre månader efter din sista laserbehandling. Tänk på att bra resultat tar tid! Låt din hud återhämta sig ordentligt och tänk på att du hellre skall offra ett till två år för att få något riktigt snyggt än att leva med en tatuering där den gamla syns igenom.

Hur många gånger som behövs vet vi inte på förhand. Faktorer som din hudtyp, din individuella läkningsförmåga, hur djupt tatueringen gått samt vilket bläck som använts spelar roll. Men med våra fasta priser behöver du inte vara orolig för att priset springer iväg. Du skall veta att det finns ett fåtal tatueringar som inte kommer försvinna helt. Det är ovanligt, men förekommer.

Hudtyper delas in i 6 olika grupper enligt bild nedan.

För hudtyp 5 och 6 skall man veta att vi endast kan behandla dessa tills bläcket i tatueringen når samma nyans som din egen hud. Fortsätter vi efter det kommer vi orsaka skada på ditt eget pigment. I det flesta fall kommer inte tatueringen synas väl utan smälter in i pigmentet och blir du brunare på sommaren kommer den synas än mindre.

Vad behöver jag tänka på innan behandling?

Minst två veckor innan behandling skall du undvika sol, brun utan sol produkter och spray tan. Din hud får inte vara solbränd eller skadad av solen. 

Ett dygn innan behandling skall du inte använda feta krämer eller annat som innehåller olja, paraffiner eller dylikt på området som skall behandlas och du får inte ha någon typ av hudåkomma som ex sår, eksem, utslag eller hudsjukdom. På behandlingsdagen får du inte ha feber eller på annat sätt känna dig sjuk.

Du kan använda Emla (bedövning) som kan köpas på apoteket och applicera det minst två timmar innan behandling för att minska smärtan.

Så här går en behandling till
Smärta?

Smärta är individuell men det stora flertalet tycker att det gör riktigt ont, men fördelen är att lasern är mycket snabb och efteråt kyls det behandlade området direkt då smärtan avtar helt.

Du kommer troligen uppleva en mycket kraftig smärta när vi arbetar på området, men den är mycket kortvarig.  När du sedan lämnar salongen känns det givetvis att något hänt i det behandlade området men oftast kommer du inte uppleva någon ihållande smärta efteråt.  Området kan vara ömt ett par dagar efter behandling.

Vad behöver jag tänka på efter behandling?

Kyl området ORDENTLIGT då den inte får komma upp i över normal kroppstemperatur på minst tre dagar. Vi kan inte nog poängtera hur viktigt det är att kyla!  Ofta tycker man att det räcker efter en stund för att det känns bra MEN fortsätt känna efter på det behandlade området i tre dagar. Ju mer du kyler ju bättre mår din hud, med andra ord kan du kyla så mycket du vill. Du skall smörja med rekommenderad salva tre gånger per dag i minst fem dagar och absolut inte pilla på eller ha sönder eventuella vattenblåsor. Undvik direkt solljus, träning, pool samt bastu minst en vecka efter behandlingen.

Och du skall veta…. har du fått stora blåsor eller annan känd eller tidigare okänd skada på det behandlade området har du inte kylt tillräckligt eller återfuktat området tillräckligt. Sm blåsor kan bildas efter behandling, det är normalt. Om du är osäker kan du gärna ringa oss och ställa frågor.

Du kan få små blodsutgjutelser eller blåmärken i  eller runt din tatuering. Det är vanligt och är inget farligt och kommer försvinna. Kroppen får en ordentlig chock när behandlingen görs. 

Läs mer gärna mer i FAQ laser om vanliga frågor man har efter behandling.

Min tatuering blir mörkare efter behandling – varför?

En duktig tatuerare lägger bläck i läderhuden (enligt bild nedan). Precis efter du gjort din första behandling kommer du få en sk frosting på det behandlade området. Denna frosting är ett bevis på att lasern arbetat med bläcket i tatueringen,  men det dröjer inte länge förrän din tatuering kommer se helt nygjord ut med starkare färg än när du kom till oss.

Vid första behandlingen har lasern bearbetat det översta lagret av bläck, det som blivit solblekt och kanske ändrat färg över tid. När vi tagit bort det övre lagret finns nytt färgstarkt bläcklager under, därav ser din tatuering nygjord ut.

På bilden nedan visas det bläck som finns i en tatuering och hur det övre lagret med bläck sprängts sönder. Dessa små partiklar av bläck kommer de vita blodkropparna ta hand om, men det tar tid.

Efter ett antal veckor kommer de vita blodkropparna ha transporterat bort mycket av de små bläckresterna och för att kroppen skall hinna med måste det gå tre månader mellan varje behandling. När du sedan kommer till oss för andra gången kommer det troligen bli ett mer synbart resultat då vi arbetar och spränger nästa lager av bläck som finns i din hud. Läs gärna mer om varför det tar tid för kroppen här.

Om du gör dina behandlingar med mindre än tre månaders mellanrum kommer din kropp inte hinna med att transportera bort bläck och små spår av bläck kommer bli kvar. Dessa rester kommer minska laserns kapacitet att spränga vid nästa behandling. Dessa bläckrester som blir kvar i de olika lagren är i stort sett omöjliga att få bort, vilket innebär att du kommer få en diffus tatuering som vi inte kan göra något åt.

Eventuella komplikationer efter behandling

Så länge du följer våra anvisningar noga och ser till att det behandlade området inte temperaturmässigt överskrider kroppstemperatur på minst tre dagar samt smörjer med rekommenderad salva tre gånger om dagen minimeras risker för kända och/ eller okända komplikationer.

Då du inte följer anvisningarna kan det bland annat uppkomma stora vätskeblåsor (små kan förekomma och dessa är normala) på grund av att man inte kylt ordentligt. Om det uppstår är det viktigt att de inte går sönder, då finns risken att huden tar skada och ärrbildning bildas vid läkning. Det finns också risk för brännskador på huden om eftervården inte sköts som den skall.

Behandlingstider upp till två år – varför?

Bra resultat tar tid och vi behandlar hellre någon extra gång för att försäkra oss om att vi inte ger din hud mer trauma än nödvändigt. Vi vill att det går tre månader mellan varje behandling då resultatet bli så mycket bättre, utan risk för komplikationer som exempelvis ärrvävnad.

När du varit hos oss första gången kommer du upptäcka att din tatuering blir som ny i fägen, alltså mycket skarpare. Du kan läsa mer om varför under FAQ Min tatuering blir mörkare efter behandling – varför?

Vad händer under de tre månader som du måste vänta på din nästa behandling? De söndersprängda bläckpartiklarna behöver tas om hand av de vita blodkropparna och det tar tid. Om du inte låter det gå tre månader mellan varje behandling kommer inte kroppen ha hunnit ta bort allt, vilket i sin tur innebär att partiklar blir kvar som medför att behandling nummer två inte kommer få ett maximalt resultat. Om du sedan fortsätter att göra dina behandlingar för tätt kommer det bli en diffus tatuering kvar som lasern inte kommer att kunna råda bot på.

 

För att få maximal utdelning på dina behandlingar skall du låta det gå tre månader mellan varje behandling. Du skall låta området bli exponerat för sol över huvudtaget och använd gärna solskydd 50 på området. Har du fått solbränna på behandlingsområdet kommer vi inte kunna ta emot dig på ytterligare en till två månader, tills dessa att ditt pigment återgått till det normala.

Resultat

Det är viktigt att veta att det finns ett fåtal tatueringar vi inte kommer kunna få ett önskat resultat på – där allt inte kommer att försvinna. Det beror oftast på det bläck som tatueraren använt, men det stora flertalet tatueringar går att få bort helt.

Vi har två typer av prislistor, en för dig som vill ha ett fast pris tills dess att hela tatueringen är borta. Du betalar hela summan vid första tillfället och sedan finns styckpriser per behandling för dig som önskar bleka din tatuering för att vara friare i ditt val med en cover up då du inte behöver göra den så mörk. Styckpris är också för dig som inte vill betala hela summan med en gång, men priset blir troligen högre då vi inte vet hur många behandlingar som krävs innan vi fått bort din tatuering helt. Vi arbetar tillsammans med Medical Finance – villkor och ansökan finner du här.

Nedan finner du tre bilder på resultat som uppnåtts efter det antal gånger som står på respektive bild. Gedin Studio i Stockholm har varit snälla att låna ut lite före och efterbilder på läkta behandlade områden tills vi får egna. Samtliga tatueringar försvann helt.

 

 

 

Brynborttagning – Hur fungerar det?

Video och resultatbild har vi lånat av Gedin Studio tills vi får mer eget material att visa.

Det finns vissa PMU bryn som innehåller pigment som inte går att ta bort. Detta är inget vi vet i förväg. Så vill du gör vi gärna i samband med konsultation ett test på ett mycket litet område för att se vad som händer innan vi bokar en behandling. Det är kostnadsfritt givetvis.

När du besöker oss på behandlingsdagen måste eventuella brynhår vara bortrakade. Efter behandlingen får du inte använda make up produkter av något slag på minst två veckor. Detta för att minska risk för kända eller okända komplikationer under läkningsprocessen.

Oavsett om du önskar ta bort hela eller delar av brynet är kostnaden den samma. Det måste gå minst 3 månader mellan behandlingarna och lika lång tid från det att du behandlat sista gången till dess att du kan göra nya bryn.

Vi på fabriken gjorde ett antal bryn mellan år 2016 – maj 2017 med en metod som inte är att rekommendera längre. Läs mer här. Om du är en av dessa kunder och inte varit på annan salong och gjort om dem – vill vi gärna komma i kontakt med dig för att se hur vi kan hjälpa dig med gratis laserbehandlingar och möjligheten att göra nya bryn, med ny metod. Kontakta oss på 0739 86 48 66

Video och resultatbild har vi lånat av Gedin Studio tills vi fått mer eget material att visa.

Priser laser Q Terra 10 tatueringsborttaging

Vi har två typer av prislistor, en för dig som vill ha ett fast pris till dess att hela tatueringen är borta då du betalar hela summan vid första tillfället och sedan finns styckpriser per behandling för dig som önskar bleka din tatuering för att vara friare i ditt val med en cover up då du inte behöver göra den så mörk. Styck pris för behandlingar är också för dig som inte vill betala hela summan med en gång, men priset blir troligen högre då vi inte vet hur många behandlingar som krävs innan vi fått bort din tatuering helt.

Viktigt att veta då du bestämmer dig för paketpris – hela tatueringen bort. Det finns de tatueringar som inte försvinner helt. Det beror på bland annat individuell hudtyp gällande läkningsprocess samt det bläck den tatuerare använt som gjort din tatuering. Vi förpliktar oss till att ge det antal behandlingar som behövs fram till dess att vi inte ser skillnad från ett behandlingstillfälle till nästa. Men om igen, de allra flesta tatueringar försvinner med stor framgång.

SVART/ GRÅ/ RÖDA SAMT BRYN

PRISER PER GÅNG SVARTA OCH RÖDA TATUERINGAR

2×5 cm              575 kr

5×5 cm              845 kr

5×10 cm         1 095 kr

10×10 cm       1 345 kr

10×15 cm       1 595 kr

15×15 cm        1 895 kr

15×20 cm       2 095 kr

20×20 cm      2 295 kr

Bryn styck        845 kr

För storlekar över detta kontakta oss för prisuppgift.

PRISER PAKET SVARTA OCH RÖDA TATUERINGAR – TATUERING HELT BORT*

* Vi förpliktar oss till att ge det antal behandlingar som behövs fram till dess att vi inte ser skillnad från ett behandlingstillfälle till nästa.

2×5 cm             3 195 kr

5×5 cm             4 995 kr

5×10 cm           6 695 kr

10×10 cm         7 995 kr

10×15 cm         9 595 kr

15×15 cm        10 195 kr

15×20 cm       12 495 kr

20×20 cm      13 795 kr

Bryn helt         3 295 kr

Gällande bryn – erbjudande nya bryn inkl återbesök hos oss samt laser 4 995 kr

För storlekar över detta kontakta oss för prisuppgift.

FÄRG

PRISER PER GÅNG FÄRG TATUERINGAR

2×5 cm              575 kr

5×5 cm              995 kr

5×10 cm         1 495 kr

10×10 cm       1 695 kr

10×15 cm       1 895 kr

15×15 cm       2 195 kr

15×20 cm      2 395 kr

20×20 cm     2 595 kr

För storlekar över detta kontakta oss för prisuppgift.

PRISER PAKET FÄRG TATUERINGAR – TATUERING HELT BORT*

* Vi förpliktar oss till att ge det antal behandlingar som behövs fram till dess att vi inte ser skillnad från ett behandlingstillfälle till nästa.

2×5 cm             3 495 kr

5×5 cm             5 995 kr

5×10 cm           8 995 kr

10×10 cm        10 195 kr

10×15 cm        11 395 kr

15×15 cm        13 195 kr

15×20 cm       12 495 kr

20×20 cm      14 975 kr

För storlekar över detta kontakta oss för prisuppgift.

Maila oss!

Hej, skicka gärna ett meddelande till oss med namn och telefonnummer så hör vi av oss. M v h Sofi, Sandra och Marina