Singelfransar

Megavolym

Volymfransar

Lash art

Lashlift

Prislista

FAQ

Hur går en behandling till?

Vid ett första besök informerar vi vad en fransförlängning innebär, vad du kan förvänta dig för resultat, hur du sköter dina fransar och de risker som finns. Du kommer också läsa igenom och underteckna ett informations och samtyckesavtal. Vi tar oss tid att diskutera allt du behöver veta INNAN du gör din behandling för att du skall känna dig trygg med din fransstylist och säker på vårt yrkeskunnande. Vi kan fransar! Vid behandling appliceras en lätt kylande ögonbehandlande dyna och tape på dina underfransar för att frigöra de övre fransarna. Fransarna appliceras sedan en efter en på dina egna fransar med hjälp av två pincetter. Vi använder oss av flera olika längder samt ofta två tjocklekar för att skapa ett så naturligt öga som möjligt. Behandlingen tar mellan 1,5- 2 timmar beroende på dina egna förutsättningar.

Hur går ett återbesök till?

Vi har olika genetiska förutsättningar för hur bra fransarna sitter och hur skadade de egna fransarna blir. En del personer behöver komma på återbesök varannan vecka, medan andra kommer efter 3 – 5 veckor. För att det skall räknas som ett återbesök skall det vara inom fem veckor sedan senaste besöket. Därefter blir det en kostnad för ett nytt set.  Återbesöken kostar från 595 kr och är beroende på hur många veckor det gått sedan sist du var på besök. Det finns också möjlighet att få en touch up mellan dina återbesök om du känner att du vill göra dig extra fin. Dessa räknas inte som ett återbesök.

När du kommer på ett återbesök till oss plockar vi ALLTID bort samtliga fransar och skapar ett nytt set. Du har möjlighet att byta längd, böj eller fransdesign om du så önskar utan extra kostnad. Anledningen till att vi tar bort samtliga fransar innan vi applicerar på nya, är för att vi vill se hur dina egna fransar mår och för att alla fransar i ditt nya set skall få

samma växtförutsättningar.  På vissa salonger heter det påfyllnad och innebär ofta att man bara fyller på där det saknas fransar. Vi har däremot valt att kalla det återbesök eftersom vi tar bort alla  fransar och skapa nytt – till samma pris som en påfyllnad.

Ett återbesök sker inom två till maximalt fem veckor. Väljer du att komma redan efter två veckor bibehåller du dina fransar i ett fint skick och fördelen är att dina fransar är under ständig professionell uppsikt. De flesta återbesök sker inom 3 – 4 veckor.

Vilket resultat kan jag vänta mig?

Att titta på andras fransar eller på bilder är inget vi rekommenderar. Samtliga bilder vi har i reklamsammanhang, på hemsidan, Facebook och Instagram är arbeten vi gjort. Bilderna ger en fingervisning om hur det kan se ut. Hur det färdiga resultatet blir beror på dina egna förutsättningar.

Vi eftersträvar att skapa naturliga fransar – sådana du skulle få om du hade en fantastisk mascara som gav hållbar böj, längd och inga klumpar.

Hur länge håller det?

Fransarna håller olika länge beroende på hur du sköter dina fransar och hur din egen franscykel (hur ofta du tappar dina fransar och hur lång tid de tar när de växer) ser ut. Men en generell riktlinje är mellan 3 – 5 veckor innan det är dags att göra ett återbesök. Det finns perioder som du kan tappa fler fransar än vanligt och i bland kan stress påverka att dina fransar inte håller lika bra.

Varför håller sig inte fransarna fina lika länge?

Kanske undrar du varför väninnans fransar håller sig fina längre än vad dina gör. Kanske behöver du göra ett återbesök efter tre veckor och i bland efter fyra. Givetvis spelar det roll hur bra fransstylisten gjort sitt arbete, men det finns även andra faktorer som har betydelse.

Är du en person som tränar, svetttas och duschar mycket? Ju mer du utsätter dina fransar för fukt desto sämre hållbarhet.

Är du en person som sover på mage eller enbart på en sida? Fransarna slits mer om man gör det än om du endast ligger på rygg och sover.

Är du en person som gärna lägger make up varje dag? Detta är något som kan förkorta livslängden eftersom du tvättar av din make up varje gång.

Är du en person som gärna tar i dina förlängningar, drar i dem eller kliar dig i ögonen mycket? Kan låta konstigt, men det finns många som gör det och tumregeln är att ju mindre du rör dina fransar desto bättre håller de. Men för den sakens skull skall du tvätta dem varje dag!

Sist men inte minst spelar det roll genetiskt hur många fransar du har. Vissa kan bara ha ca 60 stycken per öga medan andra kan ha så mycket som ca 150 st. Det spelar också roll hur mycket dina fransar växer samt hur lång dina fransars växtcykel är.

Förstör min fransförlängning mina egna fransar?

Vi ger ett professionellt utlåtande vilken längd som passar dina fransar. Önskar du längre, bör du veta att belastning och slitage på dina egna fransar blir större och riskerna att de skadas ökar drastiskt. De erfarenheter vi har är att, under lång tids användande gör det dina egna fransar både kortare och ojämna i längden MEN det ger inga permanenta skador. Vissa personers fransar skadas mer medan andras inte alls – detta beror på genetiska förutsättningar. Om man inte belastar sina egna fransar med nya förlängningar tar det ungefär 8 – 10 veckor innan de återhämtat sig helt.

Finns det andra risker?

Förutom att dina egna fransar eventuellt får temporär (tillfällig) skada under längre tids användande, finns en liten risk att man drabbas av Typ 4 allergi. Du löper en ökad risk om du har mycket allergier, har känslig hud eller har nedsatt immunförsvar. Denna fördröjda allergi visar sig som kraftigt svullnade ögonlock, men går ner på ett par dagar. Det är mycket sällsynt, men förekommer.

Om jag inte vill ha dem kvar, vad gör jag då?

Ta inte bort fransarna själv eftersom risken är stor att du förstör dina naturliga fransar, låt dem istället falla av naturligt eller låt oss hjälpa dig. Vi använder oss av en skonsam gelremover som inte förstör dina egna fransar. Efter en borttagning kan det kännas som om man inte har några egna fransar kvar. Oftast vänjer man sig över tid med att ha längre och tjockare fransar tack vare sina förlängningar och glömmer hur man såg ut innan. De egna fransarna växer till sig och efter ett par månader är allt som det var innan.

Maila oss!

Hej, skicka gärna ett meddelande till oss med namn och telefonnummer så hör vi av oss. M v h Sofi, Sandra och Marina